Ungdomsafdelingen

Der trænes mandag og onsdag i sommerhalvåret og lørdag i vinterhalvåret. (Vi følger sommer- og vintertid)

Om sommeren foregår træningen mellem kl. 16:30 og 18:00.

Om vinteren foregår træningen mellem kl. 10:00 og 12:00.

Alle træninger starter fra Skårupøre Strandvej 3, 5700 Svendborg (Svendborg Sports- og Medieefterskole)

Husk til hver træning:

∙ Cykelhjelm er påbudt!

∙ Medbring en cykelslange og en vanddunk

∙ Tjek at cyklen er i en stand, så den kan benyttes i skoven

Børn og unge er forskellige – og det er de naturligvis også i henseende til mountainbike. Derfor har vi i ungdomsafdelingen valgt at inddele ungdomsholdene i to overordnede spor: et teknik-spor og et sport-spor.

På teknik-sporet trænes der med henblik på at ungdomsmedlemmerne bliver generelt dygtigere til at køre mtb. Træningen sigter mod, at ungdomsrytterne bliver bedre til at bevare balance og kontrol over cyklen i teknisk krævende terræn. Træningen finder almindeligvis sted i forbindelse med ture rundt i de lokale skove og på de lokale spor. Ud over træning af tekniske færdigheder lægges der vægt på et stærkt fælleskab og gode oplevelser i naturen.

På sport-sporet trænes der med sigte på at køre mtb-løb. Det vil sige at træningen tilrettelægges med henblik på, at ungdomsrytterne bliver bedre i forhold kondition, udholdenhed og tekniske færdigheder. Træningen er almindeligvis struktureret omkring forløb med intervaltræning, bakketræning og specifikke teknikøvelser. Der lægges vægt på at den løbsorienterede træning kombineres med godt kammeratskab.

Afhængig af behov, antallet af aktive medlemmer og af trænere inddeles hvert af de to spor i mindre hold (se holdbeskrivelserne nedenfor).

Hver ungdomsrytter er på baggrund af en trænervurdering indskrevet på et af holdene. Det er naturligvis muligt for det enkelte medlem muligt at skifte hold, men kun efter aftale med trænerne. Flytninger mellem hold sker kun efter aftale mellem ungdomsmedlemmet og de involverede holds trænere.

Spørgsmål eller kommentarer vedrørende træning eller træningsforhold skal stiles til det enkelte holds trænere. Eventuelle aflysninger eller andre ændringer af træningen koordineres af holdets trænere.

Mødested: Som udgangspunkt på parkeringspladsen ved Svendborg Sport- og Medieefterkole Skårupøre Strandvej 3, 5700 Svendborg.

Sommerhalvåret: 

Mandag og onsdag kl. 16.30 – 18.00.

 • Bobler (teknik og sport)
  – Vi boblere har måske ikke kørt mtb så længe, men vi elsker at cykle i skoven. Når vi suser rundt i skoven i leg på vores cykler, bliver vi dygtige til balance og teknik. Vi vil gerne have, at vores forældre enten kører med til træning eller er i nærheden.

  • vi får fortrolighed med cyklen og kørsel i skoven
  • vi får basale mtb-færdigheder gennem gode, fælles cykeludfordringer og -oplevelser

  Træner: Thue Christensen, 28349895

  ”Klubhus” facebook gruppen: Svendborg MTB ungdom

 • Trail M/K (teknik)
  – På Trail er der fokus på sjov og teknik. Træningen tilrettelægges, så vi bliver bedre til at køre de tekniske svære elementer. Almindeligvis træner vi balance og teknik i udfordrende terræn i de lokale skove. Vi lægger stor vægt på godt kammeratskab og fælles oplevelser i naturen.

  Træner: Andreas Johansen, 51820582

  ”Klubhus” facebook gruppen: Svendborg MTB Ungdom

 • Turbo M/K (teknik)
  – På Turbo træner vi med sigte på at køre mtb-løb i turbo-fart. Vi træner kondition og udholdenhed ved interval- og bakketræning. Det er hård træning, hvor vi presser hinanden – men med et smil og ved at opmuntre hinanden.
  Vi træner teknik gennem specifikke teknikøvelser. Vi udfordrer os selv og hinanden. Tekniktræningen kræver fokus – og er både vigtig og sjov. Vi dyrker konkurrence og bygger venskaber.
  Og vi glæder os altid til næste træning!

  Træner: Mikkel Eriksen, 26396603 og Laurits Christensen

  ”Klubhus” facebook gruppen: Svendborg MTB Ungdom

 • Race M/K (sport)   Mandag og onsdag kl. 16.30 – 18.30.
  -Race holdet sigter mod de danske licensløb. Vores mål er at køre hurtigst, have den bedste teknik og være en del af den danske elite inden for mtb-sporten. Vi planlægger træningen så den passer til DCU-løbene, som bliver kørt over sommersæsonen.

  • Vi kører intervaller
  • Vi øver tekniske passager og bestemte teknikker igennem
  • Vi kører de danske DCU-løb
  • Vi er engagerede i at lære fra os til vores holdkammerater, så vi kan løfte det fælles niveau på holdet og hjælpe hinanden til at udvikle os

  Vi kommer til træning med friske ben, hoved og en klar og ren cykel, der er klar til at race.

  Træner: Bjørn Andreassen mobil 93932712 og Karl-Erik Rosendahl mobil 20581911

  ”Klubhus” facebook gruppen: Svendborg MTB Race

En typisk træning vil bestå af opvarmning, tekniktræning og fysisk træning på det blå og røde spor i Hallindskoven og Stevneskoven.