Kvindeafdelingen

Med en mountainbike kan du i princippet træne når det passer dig, og hvor det passer dig. Du kan starte træningen ved gadedøren og slutte samme sted. Eksperimenterer du lidt og opsøger nye veje og stier viser det sig hurtigt, at du kan variere dine ture næsten i det uendelige.

Dette spiller også ind på klubbens træning. Aktuelt cykler de der har lyst fælles en gang om ugen ved såkaldt ”Åbent Spor”. Men mange cykler supplerende hertil i smågrupper eller alene. Dette er helt uorganiseret og uden faste strukturer. Facebook bliver flittigt brugt til at aftale den næste tur.

Fra april til oktober:

Onsdag kl. 17:00 til 18:30 – med efterfølgende mulighed for at køre med i ’Åbent spor’.

Lørdag kl. 10:00 til ’Åbent spor’ (- ikke organiseret træning. Orienter dig på fb – Kvinder i Svendborgs MTB )

Træningen foregår i og omkring Stevneskoven/Hallindskoven. – primært på det anlagte blå og røde MTB-spor. 
Er der stemning for det, går turen rundt på stier og skovveje i det sydfynske – fx Thurø.

Træningen krydres med relevant teknik, når behovet og muligheden opstår.

Mødested: Som udgangspunkt på parkeringspladsen v/ Hallindskovvej (start på rødt og blåt spor).

Hele året:

Lørdag kl. 10.00 til “åbent spor”  (- ikke organiseret træning. Orienter dig på fb – Kvinder i Svendborgs MTB )

Mødested: Som udgangspunkt på parkeringspladsen ved Svendborg Medie- og Sportsefterskole, Skårupøre Strandvej 3, 5700 Svendborg.

Der er mulighed for køre med i en gruppe der passer til dit niveau, dine ambitioner og dine tekniske færdigheder. Målet er at der som udgangspunkt vil være én gruppe bestående kun af kvinder for så vidt der er basis for det.

Ved ”Åbent Spor” cykles rundt i sporet i Stevne- og Hallingeskoven. Du kører i eget tempo og bestemmer selv, hvor længe du træner. Dette er en god lejlighed til at øve sin teknik, til at spørge andre til råds og få inspiration til, hvordan de mere udfordrende dele af sporet skal køres.

Følg os på FB – Kvinder i Svendborgs MTB – eller kontakt Inge-Lise Bang mail: ingelise.bang@gmail.com, hvis du kunne tænke dig at køre med.

Ad hoc.

Følg med på klubbens Facebook side, her annonceres løbende forskellige tilbud om træning. Det kan eventuelt blot være et medlem, som måske senere samme dag søger nogen at køre en træningstur sammen med, eller et forslag om at vi mødes i Svanninge søndag formiddag. Du kan også selv skrive ud, hvis du søger nogle at cykle med. Skriv gerne mødested, turens længde og dine ønsker til tempo – så forventninger indbyrdes hos de fremmødte stemmer overens.

Instruktion

På Facebook annonceres også ind imellem forskellige tilbud om instruktion, nogle gange er tilbuddet gratis og nogle gange betales et gebyr for at deltage. Dette er et område som klubben prioriterer højt og løbende betaler for instruktører. Har du ikke tidligere modtaget instruktion, kan det kraftigt anbefales at deltage. Instruktionen kombineres ind i mellem med ”Åbent Spor”.

Klubture

Sædvanligvis arrangeres en klubtur i for- og efterår i en forlænget weekend til Harzen, Slettestrand, Silkeborg eller lignende steder. Her kan alle deltage. Typisk er vi 15-40 deltagere på sådanne ture.

Programmet varierer, vi opsøger lokale spor og kører længere dagsture, hvor vi efter niveau inddeler os på hold. Vi bor typisk på vandrehjem, pensionater eller mindre hoteller for at gøre prisen så rimelig som mulig. Kørslen er i egne biler, med koordinering af kørelejlighed til de som ønsker dette. Klubture annonceres på Facebook.